DE ASTĂZI SPITALUL MUNICIPAL DE URGENȚĂ ,,ELENA BELDIMAN,, BÂRLAD EFECTUEAZĂ TESTE SARS-COV-2!!!

Mulțumim domnului Constantin Duluțe pentru implicarea constantă în sprijinul Spitalului Municipal de Urgență “Elena Beldiman”.

Datorită domnului Constantin Duluțe spitalul nostru are începand de astăzi sistemul RT-PCR pentru confirmarea coronavirusului ce include pe lângă aparatura necesare, 1000 de kituri de extragere a ARN-ului și 1000 de kituri pentru RT-PCR.

În mai puțin de 3 săptamani am reușit să avem un Laborator de biologie moleculară, nivel de biosiguranță 3. Acest succes este rezultatul unei excelente colaborări între spital, domnul Primar Dumitru Boroș și Consiliul Local Bârlad, care au înțeles necesitatea acordării unui sprijin financiar pentru construcția, amenajarea și dotarea acestui laborator. Cu toții depunem eforturi susținute pentru a fi alaturi de populatia din Bârlad și împrejurimi pentru a putea depăși efectele pandemiei!

Ca rezultat al bunătății, perseverenței și a muncii depuse, astazi avem un rezultat extraordinar, vom începe testarea pentru SARS-Cov-2 utilizand sistemul primit prin Fundația Constantin Duluțe!

Astăzi am efectuat primele teste recoltate de la personalul medical din prima linie care ingrijesc pacienți confirmați cu COVID, teste lucrate de  personalul medical din laboratorul nostru sub atenta supraveghere a unor specialisti din Iasi.

Mulțumim tuturor celor implicați!

Mulțumim pentru minunea din Săptămâna Mare!