DREPT LA REPLICĂ

Asistăm de peste 3 ani la un asalt mediatic constant și concertat  asupra Spitalului Municipal Elena Beldiman Bârlad.  Subiecte,  care se încadrează în senzational, cu teme șoc: ”șpagă”, epidemii”, ”angajări”, ”crize” etc. sunt repetate cel putin săptamanal, denigrând  activitatea și performanța acestei instituții.

Considerăm că această goană după senzațional, cu texte pline de supoziții și insinuări, nu este decât o formă de a transforma subiecte inexistente în portofoliu de vizulizări online, sau de a creea o imagine negativă asupra Spitalului în interesul unor persoane sau societăți a căror identitate nu ne este cunoscută.

Punctual,  articolul la care facem referire ”În caz de epidemie de gripă, Spitalul Municipal „Elena Beldiman” din Bârlad nu are spații pentru izolarea bolnavilor” este un exemplu de scriere tendențiosă, subiectivă și, mai grav alarmistă. Articolul are un titlu care se poate încadra usor în categoria fake news, iar subiectul ”de senzație” este rezumat în 2 rânduri, pline de metafore și implicit fără o exprimare concretă! Restul de pagină este umplut cu speculații, date generale și text șablon!

Ne permitem să atragem atenția publicației și autorului că, conform Codului deontologic al jurnalistului elaborat de Convenția Organizațiilor de Media ”Informaţia trebuie delimitată clar de opinii. Jurnalistul va face demersuri rezonabile în acest sens.” și că ”Jurnalistul va verifica informaţiile în mod rezonabil înainte de a le publica, şi va exprima opinii pe o bază factuală. Informaţiile vădit neadevărate sau cele despre care jurnalistul are motive temeinice să creadă că sunt false, nu vor fi publicate.”

În acest sens mentionam că pacienții cu gripă sunt izolati de restul pacienților in Pavilionul 3 sectia Boli Infecțioase, pavilion dedicat în această perioadă infecțiilor respiratorii acute.

Îi invităm, atât pe autor cît și pe sursele sale, la o fotografie de grup în fața acestui pavilion pentru a arăta stituția de fapt și nivelul de ”iresponsabilitate”.

În încheiere ne permitem să anunțăm că steagul (și solda), sub care luptau unii și alții, prin diverse mijloce și metode a apus! Dreptatea a triumfat!