Împreună salvăm vieți !

În această dimineaţă s-a desfășurat un exerciţiu de pregătire a forţelor Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui, în care au fost implicaţi pompierii din cadrul Detașamentului de Pompieri Barlad, cadrele medicale şi pacienții.
Exercițiul de simulare a incendiului, organizat de ISU Vaslui în colaborare cu Spitalul Municipal de Urgență ,,Elena Beldiman,, Barlad a avut ca scop verificarea, pregătirea și capacitatea de reacție în cazul producerii unui incendiu in Compartimentul de Ortopedie. Totodată scopul exercitiului a fost de creştere a gradului de conştientizare a personalului cu privire la activităţile ce se execută pentru limitarea şi stingerea unui incendiu precum şi necesitatea respectării regulilor şi măsurilor de apărare împotriva incendiilor.
Scenariul exerciţiului a prevăzut producerea unui incendiu într-un salon situat la etaj al II lea, incendiu observat de către o asistentă care alături de celelalte cadre medicale aflate în tura de serviciu au început să acționeze pentru salvarea și evacuarea pacienţilor aflaţi în salon.
Concomitent cu salvarea şi evacuarea pacienţilor, personalul auxiliar a încercat lichidarea incendiului cu ajutorul mijloacelor de primă intervenţie aflate în dotarea spitalului, dar, fiind depășiți de situație, au cerut ajutorul Inspectoratului pentru Situații de Urgență. Pentru salvarea victimelor surprinse de incendiu, acordarea primului-ajutor și stingerea incendiului au participat: 2 autospeciale de lucru cu apa si spuma, 1 autospeciala de lucru si salvari de la inaltimi, 1 autospeciala multirisc, 1 ambulanta SMURD si 14 voluntari. 
Exercitiul a fost o adevărată desfășurare de forțe, pompieri, politie, SMURD. Impresionant pentru noi a fost modul de actiune si profesionalismul Detașamentului de Pompieri Barlad, care in 7 minute din momentul apelului la 112 au fost la locul incendiului. Multumim pompierilor, voluntarilor si personalului medical din Compartimentul de Ortopedie pentru reactie si modul in care au actionat pentru stingerea incendiului!