S-a deschis un nou centru de vaccinare Pfizer, în incinta Cinema Cityplex Victoria,

În sprijinul efortului național privind combaterea COVID-19, in municipiul Barlad s-a deschis un nou centru de vaccinare Pfizer, în incinta Cinema Cityplex Victoria, situat pe str. Bulevardul Republicii nr 250.

Coordonarea centrului de vaccinare este asigurata de către dna dr Gabriela Danis- epidemiolog, unde cu ajutorul cadrelor medicale de la Spitalul Municipal de Urgență “Elena Beldiman ” este asigurat 1 flux de vaccinare cu produsul Pfizer, în regim de cca 70-80 persoane/zi, de luni până duminica.

Pașii de înscriere în Platforma națională de programare pentru vaccinarea împotriva COVID-19 sunt ușor de parcurs. Din platforma națională de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19 https://vaccinare-covid.gov.ro/
Se accesează meniul PROGRAMEAZĂ-TE sau se accesează direct link-ul https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/.
Persoanele care se planifică la vaccinare își creează un cont pe baza datelor de identificare și a numărului de telefon. În contul creat, cetățenii au acces la propriile programări: centrul de vaccinare, datele la care vor fi efectuate prima administrare și rapelul (cea de-a doua doză). De asemenea, în momentul programării, platforma generează un document pe baza căruia se va face accesul în centrul de vaccinare la data planificată. Ulterior, la prezentarea în centrul de vaccinare a persoanei programate, validarea programării se realizează în zona de triaj prin scanarea codului QR de pe documentul generat de platformă sau pe baza cărții de identitate.