Secția Pediatrie (fostul Spital de copii) din cadrul Spitalului Municipal de Urgenta ”Elena Beldiman” Bârlad și-a deschis ușile spre a-și primi micii pacienți într-un spațiu complet transformat.

Începând cu luna noiembrie, specialitățile pediatrice (CPU Pediatrie, secția Pediatrie, Ambulatoriul intergrat Pediatrie, Compartimentul de Psihiatrie pediatrică și Compartimentul de Recuperare Neuropsihomotorie) și-au reluat activitatea în vechea locație din Bd. Epureanu nr.50 (vechiul Spital de copii).
Micuții pacienți vor fi primiți într-un spațiu renovat, un spațiu în care se asigură confort și siguranță, condițiile de cazare fiind îmbunătățite în urma unui proiect cu finanțare europeană (in valoare de aproximativ 7 milioane de lei), care a avut ca scop creșterea performanței energetice a clădirii.
În afară de fondurile europene nerambursabile, această investiție a avut și suport de la bugetul local de aproximativ 3 milioane de lei, pentru modernizarea spațiilor interioare.
Printre cele mai importante lucrări se numără:
– schimbarea acoperișului
– montare panouri fotovoltaice
– montare panouri solare
– înlocuirea tâmplăriei interioare și exterioare cu sisteme din termopan
– realizare termosistem pereți exteriori
– cămășuire pereți subsol tehnic la interior, grinzi, planșeu, fundație
– reparația și consolidarea corpului principal al clădirii
– refacerea finisajelor interioare
– înlocuirea completă a instalației de iluminat
– înlocuirea becurilor tradiționale cu corpuri de iluminat tip LED
– instalare dispozitiv inteligent de management a energiei
– înlocuirea instalației de distribuție a apei reci
– refacerea instalației termice

Mulțumim Consiliului Local Municipal, domnului Primar și aparatului de specialitate, colegilor din cadrul unității noastre, precum și tuturor factorilor implicați in finanțarea și implementarea acestui proiect atât de necesar comunității locale!