„Vorbește deschis despre siguranța pacientului” 17 SEPTEMBRIE – Astăzi este Ziua Mondială a Siguranței Pacientului! Mesajul Spitalului Municipal de Urgență “Elena Beldiman” Bârlad de Ziua Mondială a Siguranței Pacientului, pentru pacienți noștri!

17 SEPTEMBRIE – Astăzi este Ziua Mondială a Siguranței Pacientului!

Nimeni nu trebuie să sufere atunci când beneficiază de servicii de sănătate. Și totuși, în fiecare zi, mii de pacienți suferă răni evitabile în timp ce primesc îngrijirile medicale necesare.

În cadrul celei de-a 72-a Adunări Generale a Organizatiei Mondiale a Sanatatii,  în vederea recunoașterii siguranței pacienților ca o prioritate globală a sănătății, s-a stabilit ca, din acest an, ziua de 17 septembrie să fie declarată Ziua Mondială a Siguranței Pacientului.

În fiecare an, în ziua de 17 septembrie, OMS va evidenția importanța siguranței pacienților pentru a crește conștientizarea și implicarea publicului, sporirea înțelegerii și stimularea solidarității și acțiunii globale.

Tema este „Siguranța pacientului: o prioritate globală pentru sănătate”, iar sloganul  campaniei este „Vorbește deschis despre siguranța pacientului”. 

Mesajul Spitalului Municipal de Urgență “Elena Beldiman” Bârlad de Ziua Mondială a Siguranței Pacientului, pentru pacienți noștri!

Dacă ești pacient, implică-te activ în îngrijirea medicală pe care o primești, participă împreuna cu noi la propria ta siguranță. Asta înseamnă că dumneavoastră trebuie să puneți întrebări, să furnizati informații exacte despre problema dumneavastră de sănătate, despre istoricul medical, alergiie cunoscute și despre tratamentul pe care il urmati acasă.

Știm că spitalele sunt intimidante și în unele cazuri în mod cert provoacă teamă, de aceea va rugăm dacă aveți întrebări, adresațile medicului sau asistentului medical.

Este foarte important pentru noi să cunoaștem medicația pe care o luați acasă, cu scopul de a ne asigura că aceasta nu interacționează cu medicația administrată în spital și după externare.

Puneți intrebari despre medicația care vă este administrată, despre indicațiie acesteia. Întrebați când trebuie să luați tratamentul și cu ce scop.

Când vă internați în spital vi se aplică o brățară de identificare la mână, care va fi utiizată pe toată perioada spitalizării. Pe acestă brățară se va înregistra numele si prenumele dumneavostră, vârsta, data de naștere, numărul foii de observație. Dacă observați o eroare în înregistrarea datelor, va rugăm să o raportați asistentului medical.

Asigurati-vă că personalul medical verifică brățara înainte de a iniția orice procedură medicală sau administrare de medicamente. Deasemenea, dacă acesta brățară o pierdeți sau o deteriorați, cereți asistentului medical să vă aplice o altă brățară.

Menținerea starii de igiena si dezinfectie este obiectivul nostru principal și avem nevoie ca dumneavostră, să ne ajutați să prevenim infecțiile, care pot complica boala dumneavoastra si prelungi durata spitalizarii.

Modul cel mai simplu de prevenire a infectiilor este spălarea mâinilor. Spălati- vă pe mâini după folosirea toaletei și înainte de a mânca si ori de cate ori intrati in contact cu obiecte sau suprafete murdare!

Deși fiecare membru al personalului nostru își dezinfectează mâinile sau își pune mănuși curate înainte de a vă examina, sau înainte de vă administra medicația, nu ezitați să le amintiți normele de igienă, dacă aveți dubii.

Amintiți-le și aparținătorilor dumneavoastră că deasemenea trebui să-și spele sau să-și dezinfecteze mânile. Folosiți soluția hidroacoolică la intrarea în fiecare secție, și la părăsirea spitalului. Dorim să vă protejăm pe dumneavoastră, cât și pe familia dumneavostră.

Datorită faptului că spitalul nu este un mediu familiar, se pot produce evenimente nedorite: caderi, alunecari, etc. Majoritatea căderilor au loc atunci când pacienții încearcă să se ridice singuri din pat. Cereți ajutor personalului medical atunci când aveți nevoie! Păstrați ochelarii la îndemână, utilizați încălțăminte adecvată, nu vă deplasați pe o podea umedă, pentru a putea astfel să prevenim căderile.

Vorbește deschis cu echipa medicala!

Vorbește deschis pentru siguranța asistenței medicale! Vorbește deschis despre siguranța pacientului!