Ziua Mondială a Contraceptiei – 26 septembrie 2018

DOCUMENT PDF

26 septembrie, Ziua Mondială a Contracepției

MOTTO 2018: “CONTRACEPŢIA: VIAŢA TA ESTE RESPONSABILITATEA TA!”.

Direcția de Sănătate Publică Vaslui și Spitalul Municipal de Urgență Barlad marchează miercuri, 26 septembrie, Ziua Mondială a Contracepţiei.

Scopul campaniei de informare-educare este informarea populaţiei generale, în special a tinerilor şi adolescenților, cu privire la importanţa metodelor contraceptive în vederea alegerilor corecte pentru sănătatea sexuală şi reproductivă.

Specialiștii în sănătate publică precizează că, în conformitate cu datele statistice publicate de Organizația Mondială a Sănătății, numărul avorturilor efectuate zilnic în întreaga lume se ridică la aproximativ 125.000 avorturi, ceea ce este corespondentul a 40-50 de milioane de avorturi pe an.
România ocupă locul al doilea în lume ca număr de avorturi raportat la populaţia actuală cu 22.832.650 de avorturi legale, doar în spitalele de stat, în perioada 1958 – 2016.

Conştientizarea contracepţiei şi sănătăţii sexuale permit evitarea apariţiei sarcinilor neplanificate, avorturilor şi a bolilor transmise sexual

Contracepţia protejează fertilitatea. Fiecare fată/femeie de vârstă reproductivă decide dacă şi când devine însărcinată, pentru a avea sarcini sănătoase.

Toate metodele contraceptive moderne sunt temporare şi reversibile. Utilizarea metodelor moderne de contracepţie înseamnă a fi responsabil pentru viaţa ta, corpul şi sănătatea ta.

Există multe metode contraceptive. Cel mai bun mod de a alege metoda potrivită este de a consulta un medic specialist.